Stappencompetitie

Een stappencompetitie binnen uw bedrijf is een ideale actie om de werknemers op een ludieke manier te stimuleren om dagelijks meer te bewegen.

De online stappenregistratietool koppelt plezier aan het registreren van stappen.
Eigen motivatie en groepsmotivatie wordt bevorderd door (samen) een stappendagboek bij te houden en virtuele uitdagingen aan te gaan.
De stappenuitdagingen kunnen alleen of met collega’s aangegaan worden. Probeer steeds de inactieve werknemers te bereiken.
Een actie met de online tool duurt bij voorkeur min. 4 weken.
Investeer in stappentellers voor de uitleen aan werknemers.
Belangrijke extra in functie van meer impact op werknemers: promoot trapgebruik in plaats van de lift, hang de nieuwe 10.000-stappen affiches en signalisties uit in het bedrijf en gebruik de nieuwe folders...

Hoe ga je te werk om een stappencompetitie te starten:

  • Laat alle werknemers zich online registeren en maak vervolgens groepen aan als u werknemers in groep wilt laten stappen.
  • Vraag aan de werknemers om lid te worden van de aangemaakte groep(en).
  • Meetweek: de werknemers vullen hun stappen in de online stappenregistratietool in. In de 1ste week veranderen ze nog niks aan hun gedrag. Op basis van deze gegevens kan ieders basisniveau en vervolgens ook de stappenvordering automatisch berekend worden.
  • Als het basisniveau van de werknemers bepaald is dan kan er gestart worden met uitdagen! Via de rubriek ‘Uitdagingen’ kan de werknemer alleen, met vrienden of in groep stappen.
  • Wenst u als beheeder van de groep een uitdaging/stappencompetitie te starten binnen uw bedrijf, of tussen verschillende afdelingen van uw bedrijf, dan kan u deze uitdaging zelf aanmaken via de rubriek ‘Uitdagingen’.
  • Als beheerder van een groep kan u alle gegevens van de groep, eventuele subgroepen, en groepsleden opvragen. De resultaten kunnen gedownload worden via de rubriek ‘Backoffice’ in de online tool.

Meer praktische informatie kan je vinden in de handleiding van de online tool.

Actief op het werk

Mensen brengen een groot stuk van hun leven door op het werk. Meer fysieke activiteit op het werk is nuttig! Dat bewezen verschillende projecten. Zo ook in de pilootstudie “10.000 stappen op de werkvloer” (De Cocker, 2007).

Actiever op het werk? Neem de trap in plaats van de lift. Gebruik ook de stappenteller. Die motiveert weinig actieve mensen om dagelijks meer stappen te zetten. Het 10.000 stappen-project op het werk bevordert de sfeer op de werkvloer, zorgt voor minder ziekteverzuim en meer werkefficiëntie …

10.000 stappen is een topinvestering op gezondheidsvlak die rendeert! De beste werkgevers hebben oog voor een actief beweeg- en transportbeleid.

Neem het nieuwe '10.000-stappenplan op het werk' zeker door. Het helpt je verder op weg naar een actieve werkomgeving via 10.000 stappen. 

Interesse om een stappencompetitie op de werkvloer te organiseren? Dit kan gemakkelijk via de online stappenregistratietool.

 

 

Stappentellers

 Eenvoudig, makkelijk en motiverend! De stappenteller geeft je richtlijnen en feedback.

 

Pas toch op je tellen. Verkies een betrouwbare stappenteller boven diegene die je als gratis gadget vindt bij ontbijtgranen of een ander product (bv. tijdschrift). Maak gebruik van het 10.000 stappen pakket dat naast een stappenteller, ook een handleiding en dagboekje bevat. De betrouwbare stappentellers die 10.000 stappen aanraadt zijn de Yamax Digiwalker (SW-200) of de Omron Walking Style 2.0 of 2.1.

Maak met je nieuwe stappenteller gebruik van een opbouwschema of gebruik hiervoor de online registratietool. Meet je stappen, bepaal je basisniveau en vervolgens je stappendoel. Stel wekelijks realistische doelstellingen op en hou vol. Je zult een grotere dosis levensenergie ervaren eens je dichter en dichter bij de magische “10.000 stappen” komt.

Let wel, elke extra stap die je zet, is belangrijker dan het per se willen halen van 10.000 stappen!

Problemen met de stappenteller? Dit document biedt allicht de oplossing