Getuigenissen

In deze rubriek krijg je getuigenissen en bevindingen van (bekende) Vlamingen die het project 10.000 stappen en de stappenteller hebben uitgeprobeerd. Lees dit rustig na en vergelijk met jouw bevindingen…

Peeters en Pichal (radio 2) huppelen en springen voor de radio. Lees meer…
Indra Dewitte (7de dag) Lees meer…
Roland Duchatelet (Open VLD parlementslid, voorzitter voetbalclub Sint-truiden, ondernemer) Lees meer…
Rik Torfs (Professor Kerkelijk Recht KULeuven en ex-jurylid bij 'De slimste mens ter wereld') Lees meer…

 

Peeters en Pichal (radio 2) huppelen en springen voor de radio.

Vuilnismannen en verpleegkundigen zetten dagelijks al vrij veel stappen. Zij vroegen zich af hoe je er met een kantoorbaan of presentatorenbaan aan komt? Ze hebben dit getest op drie BV’s met de deskundige uitleg van professor Cardon van de Universiteit Gent, tevens bezieler van het 10.000 stappen project.

Indra Dewitte (7de dag)

Indra Dewitte is 36 jaar en was vroeger vooral sportief. Ze beweert momenteel nog steeds vaak door de wandelgangen van de VRT te lopen, gaat voor iedereen van de 7de dag koffie halen en poetst de schoenen van collega’s. Voorts heeft ze kinderen die veel aandacht vereisen en waarvoor ze niet kan stilzitten thuis.

Toen haar een stappenteller werd aangeboden denkt ze momenteel zelfverzekerd aan 10.000 stappen te geraken.

Resultaten:

1e dag: 11121 stappen (had een vrije dag, veel rondgelopen in huis, poetsen op muziek, heeft inkopen gedaan met de kinderen en achter de kinderen aan gelopen)
2e dag: 8544 stappen (werkdag)
3e dag: +/- 7000 stappen (werkdag)

Commentaar?

Nog een kleine extra inspanning nodig om aan die 10.000 stappen te geraken. De stappenteller motiveert haar zeker wel!

Roland Duchatelet (Open VLD parlementslid, voorzitter voetbalclub Sint-Truiden, ondernemer)

Roland Duchatelet probeert 2x per week te joggen (1,5 à 2km). Binnen zijn bedrijf verwacht hij minder stappen te zetten dan de dagen in het Vlaams parlement. In het bedrijf bevindt zich een fitness-ruimte, maar hij heeft hier nog geen tijd voor gevonden . Het zullen sedentaire dagen zijn met veel vergaderen. Hij denkt dan ook dat hij de 10.000 stappen niet zal halen.

Resultaten:

1e dag: 6300 stappen (normale werkdag)
2e dag: +/- 6000 stappen (normale werkdag)
3e dag: +/- 13.000 stappen (vrije dag aan zee)

Commentaar:

Roland vindt het een interessant instrument als continue feedback ter bewustmaking van zijn niet echt actieve leven. Hij heeft goede voornemens en is van plan ’s avonds een halfuurtje te wandelen (= 4000 stappen).

Rik Torfs (Professor Kerkelijk Recht KULeuven en ex-jurylid bij 'De slimste mens ter wereld')

Als professor aan de KU Leuven heeft Rik Torfs een vrij sedentair leven vnl. aan zijn bureau. Hij denkt dan ook niet aan de 10.000 stappen te komen. Zegt al lachend zijn bed te willen verlaten om extra stappen te zetten en zowel een stapje vooruit als achteruit te zetten. Hij zal trachten op een krampachtige manier te streven naar 10.000 stappen. Hij wijst op het feit dat het per se streven naar die 10.000 stappen ook stress zou kunnen veroorzaken aan hart- en bloedvaten. Er moet op gewezen worden dat de kleine vorderingen op het basisniveau belangrijker zijn dan het perse streven naar 10.000 stappen. De rest komt dan vanzelf.

Resultaat:

1e dag: 6300 stappen (sedentaire werkdag, zitten en schrijven)
2e dag: 7500 stappen (sedentaire werkdag, zitten en schrijven)
3e dag: 9400 stappen (les geven, ’s avonds lezing geven, auto ver geparkeerd)

Commentaar:

Voelt zich er niet zo goed bij dat hij geen 10.000 stappen heeft gehaald. Hij vindt dit wel een zeer goed instrument ter bewustmaking van de bevolking. Zelf vindt hij het, als maniak van statistieken, leuk om naar te kijken.

 

Audio-link:

klik hier