Actief leven

Elke stap telt, richting 10.000 stappen!

Je wil graag meer bewegen, maar je hebt geen tijd of zin om te sporten? Je hoeft helemaal niet te sporten om voldoende te bewegen. Een manier om dag in dag uit meer te bewegen voor een goede gezondheid, meer energie en minder stress is eenvoudig: meer stappen zetten! 10.000 stappen per dag is ideaal. Voor 65-plussers zijn 8.000 stappen per dag aanbevolen. Stappen kan je overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd,…

Eenvoudig, makkelijk en motiverend!
Met een stappenteller kan je makkelijk je stappen registeren. De stappenteller helpt je met richtlijnen en feedback. Het vraagt misschien een aanpassing, en ook wat creativiteit, maar weet dat elke extra stap al een overwinning is op zich! Als je volhoudt, wordt het een gewoonte. Je zal je gezonder en energieker voelen!

 

Stappenregistratietool

De online stappenregistratietool koppelt plezier aan het registreren van stappen.
Met behulp van een stappenteller en deze tool kun je online gratis een stappendagboek bijhouden. Registreren en aanmelden kan via de knop ‘registratietool’ in de rechterbovenhoek van deze website.

Registreer eerst online en wordt vervolgens lid van de groepen waarin jij wil mee stappen. Vul jouw stappen in in het stappendagboek en verander in de eerste week zeker niets aan jouw beweeggedrag. Op basis van deze gegevens kan jouw basisniveau en vervolgens ook de stappenvordering automatisch berekend worden.
Ook waarden zoals gemiddeld aantal stappen per week, totaal aantal stappen, streefdoel,… worden automatisch berekend.
U kan ook zelf nieuwe groepen aanmaken samen met vrienden of familie. Door samen een stappendagboek bij te houden wordt de eigen motivatie en de groepsmotivatie bevordert.

Via deze online tool kunnen er ook leuke virtuele uitdagingen aangegaan worden individueel, in groep of zelfs tegen andere groep(en). Je kan kiezen uit 3 types van uitdagingen: themaroutes, vrije routes of time challenges.
Een themaroute is een vaste routes in bv. Griekenland, Nieuw-Zeeland… die u alleen of in groepjes tot 10 personen kan stappen. Per bereikte mijlpaal ontvang je een e-postkaart met prachtige foto en tekst!
Bij de vrije route kies je mijlpalen op een wereldkaart en ga je alleen of in groep de uitdaging aan om de mijlpalen te bereiken. Welke vriend komt bv. als eerste aan in het zonnige Lissabon?
Bij de time challenge stap je alleen of in/tegen groep tegen de klok op een wereldkaart!

Voor vrienden/familie/collega’s zonder internettoegang kan je als ‘peter/meter’ hun stappen bijhouden.
Aarzel dus niet en registreer je. Als je volhoudt, wordt het een leuke gewoonte. Je zal je gezonder en energieker voelen!

Hoe werkt de online stappenregistratietool? Hoe maakt u een nieuwe groep aan, hoe sluit u aan bij een bestaande groep, hoe maakt u een virtuele uitdaging aan,… Antwoorden op deze vragen (en veel meer!) kan u vinden in de handleidingen van deze tool:

Handleiding en FAQ's Stappenregistratietool voor deelnemers
Handleiding en FAQ's Stappenregistratietool voor beheerders

Contacteer ons voor meer info.